En god bok om konsten att njuta av ost och vin pdf

 En god bok om konsten att njuta av ost och vin pdf

En god bok om konsten att njuta av ost och vin

  • Siffra: 352428091046272
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.2/5 (Votes: 1080)
  • Paperback : 173 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Michel Jamais - En av Sveriges ledande auktoriteter i konsten att kombinera mat och vin. Har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och är idag verksam som föreläsare, utbildare och vinskribent. Leder kurser på Restaurangakademien och anlitas flitigt som föreläsare på restauranghögskolan Grythyttan.

Ost, vin och bröd. Sida vid sida. Tålmodiga och vänskapliga. Men hur är det ställt med de tre vännernas vänskap egentligen? Ost och vin har funnits i våra hem lika länge som huskatten. Borde ämnet "ost och vin" då inte sedan länge ha varit lika väl utforskat som allt annat som vetenskapsmän lägger ner ett helt liv på att befästa med sin forskning? Har vi egentligen forskat i ämnet och kan och borde man egentligen forska i något så subtilt och subjektivt som mötet mellan osten och vinet? Eller ska vi helt enkelt nöja oss med det slumpmässiga facit vi får när vi njuter av de båda ihop?

Nej, någon forskning i ämnet behövs inte. Vad vi däremot kan behöva är några goda råd och riktlinjer för att med snabba resultat nå mer lyckade smakhöjder än vi kanske gör om vi famlar ovetandes om smaker och effekter av smakmöten.

I Michels Ost & Vin kan du läsa lite allmänt om ost, från framställning till typindelning, och du får också massa tips på spännande ostar och goda vintyper därtill. Du får välgörande råd om hur du kan skapa en välbalanserad ostbricka eller buffé utan att vinet smakar konstigt. Du får också tips på mer specifika kombinationer mellan en ost och ett vin med utgångspunkt för en rad spännande tillbehör som öppnar upp famnen för vinets mångfald av smaker och aromer. Låt Michels Ost & Vin bli din ledsagare på dina smakresor. Resor som alltid slutar lyckligt.

Relaterade böcker